Матері в молитві

Матері в молитві

Життя і діяльність спільноти "Матері у молитві" парафії Преображення Господнього м. Кам`янське (Дніпродзержинськ).


Спільнота «Матері в молитві»


Рух «Матері в молитві» - це великий Божий дар для всіх матерів та їхніх дітей. Проблеми з дітьми існують практично в кожній сім’ї. Іноді навіть здається, що вирішити їх неможливо. Але саме так думати заставляє нас диявол, який хоче, щоб ми стали дітьми відчаю та пригнічення. Та Господь Бог любить нас і бажає усім нам допомогти. Треба тільки просити Його за це і віддати в Його могутні батьківські руки свої біди, повіривши в слова Христа які були зверненні до нас : « Прийдіть до Мене всі струджені та обтяжені і Я заспокою вас» Мт.11.28 та «Просіть і дано буде вам, шукайте і знайдете, стукайте і вам відчинять» Лк.11.9 багато ласк отримали жінки – матері, які беруть участь у цьому церковному русі.

Рух “Матері в молитві” розпочався в Англії у 1995 році. У той час дві бабусі – Вероніка та її братова Сандра, ведені Господом, вирішили в особливий спосіб молитися за своїх дітей. Під час молитви вони збагнули, що Ісус хоче, щоб усі матері доручили Йому опікуватися своїми дітьми, віддали Йому свій материнський біль, щоб він пролив своє благословення на їхніх дітей.

Рух “Матері в молитві” поширився по цілому світі, сьогодні він існує у вісімдесяти країнах світу.



***
Рух «Матері в молитві» в м. Кам'янське Січеславської області при парафії Преображення ГНІХ був заснований ...(додамо трохи згодом).

В нашій спільноті „Матері в молитві” налічується 12 матерів, які збираються на молитву один раз в тиждень, кожного четверга о 18.00 годині.

Рух «Матері в молитві» нашої парафії об’єднує матерів, які регулярно збираються для спільної молитви, вчаться довіряти Богові та одна одній, прагнуть разом служити Богородиці та бути світлом для світу. Моляться спільну молитву з наміром духовного порятунку власних дітей. Під час молитви жінки збагнули, що Ісус хоче, щоб усі матері доручили опіку над своїми дітьми та віддали свій материнський біль Йому, щоб Він пролив своє благословення на дітей усього світу.

Для справжньої матері немає нічого щоби було дорожчим від своєї дитини. І не дивним є те, що сьогодні, коли світ потопає у злі, серця багатьох матерів переповненні тривогою за майбутнє своїх дітей. Як зберегти їх від бід та небезпек, які переслідують їх на кожному кроці? Є вірний і дуже надійний спосіб – це молитва.

Ніщо не може рівнятися з молитвою. Вона й неможливе робить можливим, трудне – легким, невигідне – вигідним (св.Йоан Золотоустий).

Ставши навколішки матері звертаються до Господа Бога віддаючи Йому своїх дітей і тих кому хочуть допомогти. Коли здійснюється молитва за дітей то кожна з матерів обов’язково отримає відповідь на свою молитву, хтось скоріше, а хтось пізніше. Не потрібно впадати у відчай. Потрібно пам’ятати, що віддавши один раз Богові своїх дітей, ми не повинні знову брати на себе вирішення цієї проблеми. Недовір’я дуже сильно ранить Бога. Важливо усвідомити, що Богу є під силу вирішити будь-яку проблему.

Молитися повинна вся християнська родина. Бо хто ж випросить щастя – долі для дітей, як не батьки? Спільна молитва родини – це найкращий фундамент для побудови міцної, здорової сім”ї. Це найкраща вакцина проти гріховних упадків членів наших родин.

Кожна молитовна зустріч є постійним спілкуванням з Богом. Матері моляться до Святого Духа, щоб Він провадив їхню спільну молитву, молитву про захист від всякого зла, молитву - прохання про прощення своїх гріхів, молитва за єднання серця та розуму, молитви прослави Бога, молитва єднання з усіма спільнотами «Матері в молитві», а також завжди відбувається читання Святого Письма та благодарення за дар материнства.

Всі матері підчас молитовних зустрічей моляться не тільки за своїх дітей, але за кращу долю для дітей сиріт, дітей вулиці, за боже благословення для нашої багатостраждальної Батьківщини, за владу, за добрий духовний провід, за добрі та ревні покликання до священичого та монашого стану з поміж нашої молоді, за добре християнське виховання дітей та молоді та за наші родини.

Також здійснюємо різні прощі, з”їзди та паломництва по святих місцях, а також відвідуємо інші молитовні спільноти. Матері нашої спільноти брали участь у з’їздах «Матері в молитві» в містах: ... (згодом).

Наш отець-духівник о. Ігор Пагулич дає нам цікаві науки, біблійні розповіді. Матері в молитві нашої спільноти щиро вдячні своєму духовному наставникові, а також отцям тих парафій, при яких діють спільноти, – за духовний провід, допомогу і підтримку в спільній молитві, яка укріпила нас духовно і об’єднала Божою любов’ю. Також звертаємося до священиків-парохів, щоб підтримали матерів у їхніх прагнення спільної молитви на парафіях, де матері бажають молитися.

Тільки молитвою, сердечною материнською молитвою і особливо спільною молитвою матерів ми можемо випросити в Бога кращої долі для всіх дітей, бо сила молитви ще ніким переможена не була. Віримо, що від цих молитов, які йдуть з глибини нашої душі і серця, наші діти подобрішають, побачать яскраве світло Божої та материнської любові.

Хай цей час буде для нас часом особистої молитви, щоб у наших серцях росло зерно віри, і хай воно виросте в рясне свідчення нашої віри для інших.

Запрошуємо усіх бажаючих приєднатися до нас – єднаймося в молитві і ми врятуємо наших дітей.



МОЛИТВА МАТЕРІВ ЗМІНЮЄ СВІТ!


ФОТОГАЛЕРЕЯ

Facebook Twitter